marți, 9 noiembrie 2010

Ce-am mai facut

N-am mai scris pe blog, asa e clar si se vede cu ochiul liber. Nush de ce nu mai am chemare sa scriu nimik, dar citind inapoi imi dau seama ca uit repede lucruri si ca ar fi bine totusi sa mai scriu cate ceva.
O sa incep cu dimineata asta cand, uitandu-se in pliantul cu jucarii de la Carrefour, Ilinca a cugetat din adancul gandirii ei:
- Mami si tati, sa stiti ca m-am hotarat. Nu va mai cer voua sa-mi cumparati papusa ciciobello ca sa nu mai cheltui banii vostri.
Mami si tati cu gurile cascate, asteptand continuarea.
- O sa il rog pe moshu' sa mi-o aduca.
Mami si tati nu stiu daca sa rada sau sa planga. Au decis ca e mai bine sa rada :)) Ca atare, au inceput ziua minunat.

Luca merge la scoala. Despre care n-am scris absolut nimic. Dar ii place. A avut emotii la inceput de an scolar, dar i-a placut si ii place in continuare. Asa cum am intuit, se pliaza foarte bine pe sistemul step by step si sistemul pe el :)), asa ca merge cu placere la scoala, nu vine foarte obosit acasa, s-a atasat foarte mult de domnisoara si de domnul si de colegii lui. A intrat intr-o oarecare rutina in care se simte confortabil. De luni pana joi sta 8 ore, scriu si socotesc in fiecare zi, vinerea sta doar 4 ore si se relaxeaza spunand povesti si desenand.

Zilele mele trec una dupa alta, intr-un ritm rapid si monoton. Nu-mi mai ajunge timpul, dar cred ca asta se intampla tuturor familiilor care au si joburi si copii. Pana ii iau de la scoala/gradi, pana ii tin la joaca, pana gatesc de seara, pana le dau sa pape, ii spal, mai facem lectii, citim povesti, e gata 9 si dorm si eu aproape o data cu ei. :)

Acum 2 weekenduri mi-am vazut viitorul finutz, e atat de dulce incat nu m-am putut dezlipi de el. Dupa weekendul de Bucuresti am mai patit una nepatita in care am suferit cu totii, inclusiv tata, de o enterocolita sau vreun rotavirus sau ce-o fi fost el, ca tare greu am scapat, mai ales tata, Luca si Alexandru. Insa Luca a decis ca e cazul sa termine ieri cu regimul alimentar si, desi il instruisem extrem de tare sa nu manance nimic altceva la scoala de cat ce i-am pus eu in geanta, desi avea in sufertas la masa de pranzs morcovi si piept de pui, n-a rezistat tentatiei de a-i serba si el pe cei 4 sarbatoriti de ieri, asa ca regimul lui s-a incheiat glorios cu tort, bomboane de ciocolata si suc. Nu a mai avut crampe, care l-au terminat de altfel saptamana trecuta, asa ca am zis pa regimului si am revenit la mancare mai omeneasca.

Si gata, am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asaaaaaa........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu