duminică, 14 noiembrie 2010

promovare

Nu, niciunul dintre noi nu a avut norocul asta. Doar Pufosu, batranul caine din ograda lui tata. Ieri la tara, pe o vreme primavaratica de-a dreptul, eu trebaluiam prin casa si Ilinca se juca in curte. Am vazut cu coada ochiului ca iar rupe crizantemele din gradina. Am lasat-o in pace, nu o mai cearta bunicul pentru asta. cateva clipe mai tarziu o aud.
- Acum te rog sa nu te mai misti, o sa te fac zana toamna. Am tras cu ochiul. Siam vazut cum bietul Pufosu statea in patru labe, cu o fatza de caine oropsit, in timp ce Ilinca il presara cu petale de crizanteme din varful botului pana in varful cozii. Cireasa de pe tort a fot crizantema infipta in blana de pe coada. Si-a scuturat mainile multumita de treaba pe care o facuse. Si cainile s-a scuturat, provocand suspine ilincesti. :)) Cateva minute mai tarziu, i-a furat Ilincai sandwichul din mana in timp ce ea gesticula in fata lui provocator de apoape cu felia de paine. Sigur a considerat ca i se cuvine, doar zana toamna merita si ea recompense pentru rabdare. :)) Deci Pufosul nu mai e un caine. A fost promovat la rangul de zana. :))

Un comentariu:

  1. Oooo...super! Si Ilinca nu si-a pus cele trei dorinte?Cumva , Pufosul , face si magie zaniceasca , daca tot a primit promovarea la rang de zana? :-D
    No , daca face si magie.....trimite-l o tura si pe la Timisoara , te rog....
    Sa aveti o saptamana la superlativ!

    RăspundețiȘtergere