duminică, 16 noiembrie 2014

Guest post by Luca Ştefan Adamescu, 11 ani - Cifrele şi alegerile prezidenţiale

Disclaimer: Luca are de făcut o compunere la lb. română despre lumea cifrelor şi a semnelor matematice folosind personificarea. Redau compunerea mai jos fără a modifica în vreun fel textul:

"Într-o zi, într-un caiet de matematică, cifrele şi semnele matematice au început sa înnebunească deoarece nu mai aveau conducător. Aşa că aceste cifre şi semne au hotărât să facă o alegere publică pentru un nou preşedinte.

Din partea Partidului Sub Zero a fost numit Minus Cinci deoarece el putea să hipnotizeze cifrele prin talentul lui de vorbitor. Pentru Plus Zero va candida numărul 100 pentru pătrăţelul principal. El putea să întoarcă cifrele de partea lui prin puterea lui de convingere. De la partidul ASL (Alianţa Semnal Liberală) va candida semnul X, care poate să înmulţească voturile ameţitor. Iar de la partidul Fracţionar (după cum îi spune şi numele - cel mai zgârcit şi mai huiduit partid) va candida A/B.

Deci, turul 1: toate cifrele au aşteptat cu sufletul la gură acest moment deoarece era unul important. Pentru cifrele din diasporă nu au fost deschise suficiente secţii de vot, aşa că au trebuit să aştepte în frig pentru a vota. Numai 40% din populaţia cifrelor cu drept de vot au mers la vot. Iar în străinătate au stat la cozi degeaba deoarece nu au putut vota.

Mai pe seară, la A la puterea 100 (televiziunea semnelor) rezultatul a fost clar: Plus Zero şi ASL au ajuns în turul 2.

În turul 2 statisticile au arătat că numărul de cifre care au votat a fost dublu. Iar reziltatul numărătorii a fost că partidul Plus Zero şi candidatul 100 au câştigat alegerile şi pătrăţelul principal"

Judecaţi voi, vă rog. Eu doar mă întreb dacă nu cumva m-am uitat prea mult la televizor... 
PS: sunt mândră de el, plăcerea mea de a scrie se pare că i s-a transmis şi lui.

2 comentarii: